POLSKA WIEPRZOWINA NA KULINARNYCH SZLAKACH
Promocja wieprzowiny, jej walorów smakowych i odżywczych to cel ogólnopolskiego projektu Polska Wieprzowina na kulinarnych szlakach. W ramach cyklu...

Promocja wieprzowiny, jej walorów smakowych i odżywczych to cel ogólnopolskiego projektu Polska Wieprzowina na kulinarnych szlakach. W ramach cyklu...
62 nalewki zgłoszone zostały do ogólnopolskiego konkursu Smak Tradycji 2021, który odbywał się w Muzeum w Szreniawie. 10 produktów pochodziło z...
Na poznańskim Franowie oficjalnie otwarto nową siedzibę Powiatowego Ośrodka Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej.
W Hotelu Bazar odbyła się konferencja: Poznań i Wielkopolska 100 lat po śmierci Jarogniewa Drwęskiego - pierwszego Prezydenta Miasta Poznania w niepodległej...
Kolejne smaki otrzymały certyfikat "Najlepszy Smak Powiatu Pozańskiego 2021". Tym razem kapituła konkursu wybierała spośród przysmaków...
Studenci Politechniki Poznańskiej pochwalili się nowym, stworzonym przez siebie od podstaw bolidem. Jest napędzany elektrycznie i dochodzi do 100km/h...
Stowarzyszenie na rzecz osób niepełnosprawnych Promyk świętowało 20-lecie działalności. Uroczyste obchody były okazją do podsumowania, wspomnień...
Rodzinny piknik "Bezpieczni w powiecie" po roku przerwy powrócił do Bolechowa. Impreza była wyczekiwana nietylko przez służby, ale i mieszkańców,...